Реитингът на партията на канцлера на Германия Ангела Меркел продължава стремително да пада. Той е достигнал минимумът от 2011 година насам, съгласно резултатите от анкета сред гражданите, проведена от компания  Infratest dimap.

 

22

 

Христиан-демократичния съюз на Ангела Меркел успя да събере едва 33% подкрепа от страна на гражданите на Германия.

Експертите отбелязват, че популярността на кацлера и партията й стремително са започнали да намаляват от втората половина на миналата година. Причините са миграционната криза, и наскоро разразилия се скандал окло журналиста Ян Бамерман.

Пропомняме, че телевизионния водещ и комик прочете в шоуто си стихотворение с обидно съдържание по отношение на турския президент Реджеп Таийп Ердоган. В тази връзка, Турция се обърна към генералната прокуратура в Германия и лично към властите, с искане за започване на наказателно преследване на журналиста. Ангела Меркел прие решение да удовлетвори искането на Ердоган, с което предизвика недоволството не само сред журналистическата гилдия на Германия, но и сред обикновените хора, които видяха в подобно поведение заплаха за свободата на словото.

Съгласно резултатите на анкетата, също така стана известно, че втората партия по рейтинг е Социал-демократичната партия на Германия, която събрала 21 % от гласовете на гражданите. Партията » Алтернатива за Германия» е получила 14 %.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;