Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) иска от Украйна признаването на мъченията за сериозни военни престъпления, се съобщава в резолюцията на ПАСЕ.

 

 

45

 

 

Както се говори в документа, ПАСЕ призовава Украйна да приведе националното си законодателство в съответствие с международното наказателно право. Това искане означава, че освен всичко, се изисква признаването на мъченията като сериозни военни престъпления.

 

 

Освен това, ПАСЕ изразиха недоволство от закона » За предупреждение и преследване с наказания на участниците в събитията на териториите на Донецка и Луганска области». Също така асамблеята поиска провеждане на сериозно разследване и съдебно разбирателство на фактите за военните престъпления.

 

 

 

ПАСЕ също така е против, освобождаването на военни престъпници с амнистия. От Киев също така се изисква, да привлече към отговорност всички, които са замесени в отвличания, похищения и задържане на хора в плен, а също така ПАСЕ очаква наказания за тези, които са били замесени в рекет, корупция, подкупи, свързани с освобождаването на пленниците.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;