В няколко града на САЩ се появиха провокационни банери, призоваващи отричането на арменския геноцид, извършен от Турция през 1915 година. 

 

 

14

 

 

Политическата реклама се появи и в изданието The Wall Street Journal, финансирана от протурска група отричаща фактите на най-масовите убийства на Турция извършени над арменския народ.

Гигантски плакати се появиха в центъра на Ню Йорк, на площад Таймс Скуер и в Бостън, съобщават  RT.

На плакатите е изписано » Истината е равна на мир» и са изобразени три ръце- едната с цвета на турския флаг, изобразява знамето на мира ( ?!?..), докато другите две са в националните цветове на Русия и Армения със скръстени пръсти.

 

 

21-04_012

 

 

Страшните събития във времената на 1915-1923 предприети от управляващи турски кръгове по ликвидираните на арменския народ, за да превземат всичките им богатсва са записани в човешката история, като едно от най-страшните престъпления срещу човечеството.

Извършеният от Турция геноцид над арменския народ е признат от 29 страни, сред които Русия, Франция, Канада, Австрия, Италия, а също и голяма част от щатите.

Опитът на Турция да прикрива зловещите си престъпления и да създава подобни цинични медийни кампании, се смята от някой експерти, като ясен знак за участието й  в новоизбухналият конфликт в Нагорни Карабах насочен срещу Армения чрез ръцете на азербайджанските сили, с финансирането на Турция.

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ;