Главата на Република Крим Сергей Аксьонов взе участие в празничните мероприятия, посветени на Деня на възрождение на реабилитираните народи в Крим.

Така, символически беше извършен ритуала за напълнение « Кримска чаша на благополучието и процъфтяването» от председателите на национално-културните автономии на реабилитираните народи в Крим.

 

3

 

 

След  което председателят на национално-културната автономия на немците в Крим Юрий Хемпел предаде силмволично чашата на главата на републиката.

Преди две години Президентът на Руската Федерация Владимир Владимирович Путин подписа указа » За мерките по реабилитацията на арменския, българския, гръцкия, италианския, кримско-татарския и немския народи и държавна поддръжка за възрождение и развитие».

 

 

 

2

«Този указ е дълго чакан. За съжаление, при Украйна нямаше такива документи. Само след връщането на Крим в историческата си родина нашия Президент възстанови справедливостта. Днес този ден празнуват всички народи в Република Крим.

Главното е, че ние с вас съхранихме-мирът, дружбата и уважението един към друг, между хората от различни националности и вероизповедания. И тази дружба е необходимо да пренесем през целия си живот, да я предадем на нашите деца и внуци.

Днес сме се събрали на празнично мероприятие посветено на Деня на възрождение на реабилитираните народи в Крим, за да кажем всички заедно, че сме единни и винаги ще живеем в дружба. Честит празник!»- поздрави Сергей Аксьонов.»

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;