Националната асамблея на Франция на 28 април ще обсъди въпроса за отмяна на антируските санкции, заяви в интервю за

РИА «Новости» френския парламентарист Франсоа Рошеблуан.

 

5

 

 

 

» На 28 април ще се състои първото гласуване по отмяна на санкциите срещу Русия в националната асамблея на Франция»- заяви парламентаристът, уточнявайки именно за кои санкции става въпрос.

 

Рошеблаун отбеляза, че предложението пообсъждането на този въпрос е направено от групата на републиканците в асамблеята.

 

 

» Ако асамблеята приеме такова решение, това ще покаже позицията на Франция»- каза парламентаристът.

 

В края на януари министърът на селското стопанство на Франция, също заяви за желанието на Париж да свали санкциите на ЕС.

В настоящия момент срещу Русия действат три пакета санкции на Евросъюза. Първи бяха въведени индивидуалните санкции срещу граждани на Русия и Украйна, който бяха удължени в края на миналата седмица.

Секториалните ограничителни мерки ( икономически санкции) действат до 31 юли 2016 година, а санкциите против Крим- до 23 юни 2016 година.

 

 

 

Все повече европейски страни се обявяват срещу санкционната европейска политика, от която страдат икономиките на много държави членки. За свалянето на санкциите е необходимо всички страни членове на ЕС да гласуват единодушно.

Много европейски лидери изразяват несъгласие по отношение на санкционната политика на ЕС, която са заставени да поддържат.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;