„Ако сме истинска натовска и европейска държава, трябва сериозно да се обърне внимание на прокуратурата – опитват се да се легитимират незаконни организации и паравоенни формирования.

 

Трябва да се пази установеният конституционен строй — република, трябва да се пази и защитава от чужди интереси и нашата евроатлантическа ориентация, потвърдена от всички правителства до сега.

 

Странно е, че след паравоенните организации край границата се появиха и такива „патриотични“ формиравания, които заплашват със сила нашата политическа ориентация.

 

Те не прикрива същността си, че са говорители на Русия в България.

 

Ако те не са свързани с официалното руско правителство, би следвало посланикът на Русия у нас да се разграничи незабавно от тях, иначе ще приемем, че това е част от хибридната война на Кремъл .

 

В историята ни никога Русия не е помагала на независимостта на България.

 

От вчера за първи път в годините на прехода българско правителство започна проучване за газ и нефт в Черно море, а тези рубладжийски организации са против това.

 

Сега е моментът държавното обвинение да покаже дали възприема заявките от тези организации като заплаха за държавата, или мълчаливо ще ги остави да я дестабилизарат.

 

Прокуратурата трябва да докаже, че е европейска, а не че работи срещу българския интерес».

Методи Андреев, депутат от ГЕРБ пред Фактор.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;