Главният медиен регулатор на Китай — Държавното управление за печата, издателствата, киното, радиото и телевизията на Китайската народна република (SAPPRFT)  издаде правила, според които на децата на популярни личности се забранява да участват в каквито и да са риалити програми, съобщи Международното радио на Китай (CRI).

 

Отбелязва се, че забраната касае най-вече подрастващите. Забранява се участието на децата на звезди в качеството им на герои на шоу-програми, както и интервюта и сюжети с тях, които могат да бъдат използвани в качеството им на реклама.

 

От началото на март SAPPRFT издаде правила, според които в сериалите по телевизията се забранява да присъстват сцени, опорочаващи общоприетите ценности в обществото. Под забрана попадат сцени, в които се показват еднополови отношения, извънбрачни връзки, любовни отношения между непълнолетни.

 

Препоръчва се да бъдат изключени сцените, в които се показва вещерство и се разказва за реинкарнация. Под забрана попадат и сцени, в които се разследват престъпления, за да може, както пише вестник Shanghai Daily, да «не се вдъхновяват престъпниците». Управлението съобщи също, че трябва да се изключат и сцените, в които се пуши, пие алкохол…, за да не се оказва вредно въздействие върху непълнолетните.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ;