Председателят на Държавната дума на Русия Сергей Наришкин не очаква отмяна на западните санкции срещу Русия тази година.

 

«Това всъщност не са санкции, това са противоправни действия в нарушение на нормите на международното право, в нарушение на принципите на Световната търговска организация. Това е зло, това нарушава световния ред. Критиката ни към страните, които ги утвърдиха, е тежка. Не мисля, че т.нар. санкции ще бъдат отменени тази година», — каза той по време на дебатите на партия «Единна Русия» на тема «Развитие на селското стопанство».

 

Според него, контрамерките дадоха възможност на аграрните предприятия допълнително да се развиват, а това е положително.

 

«Ние създадохме нови възможности, нови ниши за руските селскостопански производители за нашия вътрешен пазар. Русия влезе в числото на най-крупните износители на зърно, на растително масло. По редица ключови показатели ние сме практически напълно обезпечени. Тази тенденция трябва да бъде продължена и може да бъде продължена», — каза Наришкин.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ;