Българката Ирина Бокова се представи блестящо на изслушването в качеството й на кандидат за генерален секретар на ООН.

 

Ирина показа, че е голям българин и патриот – започна представянето си с думите, че е горда със своя народ и родина, че е ангажирана с нейната съдба.

 

Тя показа за пореден път, че е изключителен професионалист и дипломат от световна величина – тя показа собствена визия за бъдещето на ООН, но и за разрешаване на наболелите глобални проблеми, отговаряше на три езика, които владее перфектно, не бягаше от неудобни и провокативни въпроси, бе изпратена с бурни аплодисменти, потвърждавайки факта, че е фаворит за поста на ръководител на световната организация.

 

И докато Ирина Бокова караше всеки честен българин да се гордее с нея, една малка, но шумна група безродници ни накара да се срамуваме от същото.

 

Те продължиха да казват на бялото черно, да оплюват българския кандидат с дежурните опорни точки и клевети, с кретенско злорадство изопачаваха истината за представянето на Бокова и „стискаха палци” да пропадне, агитираха за чуждестранни претенденти, обявяваха я за човек на Путин (въпреки че тя е посрещана с дълбоко уважение от Обама, Оланд, Кери, Юнкер) и какво ли не още.

 

Уникална нация сме ние българите.

 

Нашият казан в ада наистина не се нуждае от дяволи, защото сами се дърпаме надолу в катрана.

 

Само ние можем да се ругаем на левскари и цесекари докато играе националния…

 

А Ирина Бокова днес е националният отбор на България, който има шанс да спечели световното първенство!

 

Подобно поведение е отвратително, то бе осъдено категорично във форумите и социалните мрежи, от колеги журналисти, от всеки честен българин.

 

Но това вече не е достатъчно.

 

Наглите безродници заслужават незабавен съд за всяка една от клеветите, които сипят по адрес на Бокова, защото така подриват шанса не само на конкретния човек, но и един шанс за цялата нация, за държавата.

 

Тоест, те вредят на националния интерес, а това по всеки закон е тежко престъпление!

Теофан Германов

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;