Русия няма да позволи на НАТО да въвлече страната в безсмисленото противостояние, заяви външнияот министър на страната Сергей Лавров.

 

4

 

» Днес наблюдаваме безпрецедентното от времената на завършването на «студената война» увеличаване на военната активност, присъствието на НАТО на така наречения Източен фланг с цел оказване на военно-политически натиск към Русия. Всичко това е съпровождано от агресивна пропагандистка кампания по демонизацията на Русия»,- заяви руския дипломат

 

По думите на Сергей Лавров, НАТО е » заето с търсенето на враг за да придаде смисъл на по нататъшното си съществуване».

 
» Уверени сме, че разумна алтернатива на взаимоизгодно общоевропейско сътрудничество в сферата на сигурността на основата на принципа на неделимост на сигурността с опора на международното право не съществува»- подчерта Лавров.

 

 

На фона на разногласията с Русия страните от НАТО следвайки САЩ рязко увеличиха военната активност в Европа. Проектът за бюджета на Пентагона за 2017 година предвижда увеличаването на разходите за изпълняване на така наречената Инициатива за осигуряване на европейска сигурност  до 3,4 милиарда долара. Година по-рано сумата по същата инициатива съставяше 789 милиона долара.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;