В настоящо време южната част на Дамаск е практически изцяло окупирана от » Ислямска държава». Бойците на ИДИЛ са превзели района Ярмук, изгонвайки от там друга екстремистка групировка » Джабхат Ал- Нусра».

На 13 април след поредния щурм терористите успели да превземат още една сграда, с което бойците на Халифата имат 95 % контрол на лагера в Ямрук.

 

 

9

 

На свой ред екстремистите на сирийската Ал-Кайда са се окопали в близост до пътния пръстен  Roundabout Палестина, разположен до района Tadamon.

Освен успешното придвижване в палестинския лагер Ярмук бойците на ИДИЛ са се «разписали» в южна селска местност до Дамаск, където са превзели още няколко района, като по такъв начин превзетата територия от «Ислямска държава» се разширява до село Yalda, в което терористите нахълтват прогонвайки по-слабо въоръжените бойци на ан- Нусра.

Към настоящия момент между екстремистките групировки продължават да се водят улични боеве.

 

Още едно от направленията за настъпление от » Ислямска държава » в провинция Дамаск се наблюдава около авиобазата  Dumayr, където неотдавна беше свален сирийски самолет от терористите.

Въпреки че, не са успели да завземат опорните пунктове на сирийската армия за първи път терористете от ИДИЛ успяват да стигнат толкова близо до военния обект, което би попречило на работата на сирийската авиация.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;