„Правителството твърди поредното си желания да приватизира с необходимостта от допълнителни средства в бюджета. Не стигат заемите, не стига преизпълнението на бюджета, а и ще приватизираме, за да влязат още пари. Очевидно има проблем с парите в държавата”, заяви пред медиите зам.-председателят на ПГ на левицата Корнелия Нинова от Коалиция «БСП Лява България»

 

 

Народната представителка допълни , че поредните опити за приватизация се извършват на фона на замразени социални плащания за следващите 3 години. Корнелия Нинова каза още, че левицата възразява страната да се приватизират  държавни предприятия. Според нея, твърдението, че държавата управлява зле икономиката – не е вярно.

 

„Тези предприятия са на печалба. Недоумяваме от следното противоречие – министърът на отбраната и премиерът заявиха, че са готови държавата да си закупи обратно военния завод в Пловдив, а в същото време се приватизират съществуващи в момента държавни предприятия от военнопромишления комплекс. Категорично сме против тази приватизация”, заяви Корнелия Нинова.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;