Хаосът в управляващата коалиция е пълен. Един министър говори едно, друг прави друго. Няма никаква политическата стабилност, само празни думи”, каза днес пред журналисти народният представител от «БСП Лява България» Драгомир Стойнев.

 

Той припомни ред медиите за кризата през 2013 г. във ВМЗ-Сопот и Мини Марица-Изток.

 

„Само за година и двете предприятия направиха огромни приходи. ВМЗ-Сопот от губещо предприятие, което е трябваше да бъде разпродадено, стана печеливше чрез намесата на тогавашното правителство”, допълни Стойнев .

 

Депутатът припомни още, че е нормално да се подкрепи българско предприятие, когато е част от стратегическата сфера на родната индустрия.

 

 

„Предприятието носи печалба, то вкарва пари в държавния бюджет, правилно е то да бъде насърчавано. Защо правителството иска да приватизира предприятие, което е на печалба? Или правителството отново иска да подкрепя чуждите фирми, които да изнасят печалбите от България”, заяви социалистът.

 

Стойнев подчерта, че Коалиция «БСП Лява България» иска капиталите от печелившите държавни предприятия  да остават в България, за да могат от тях да се възползват всички в страната. Стойнев предупреди, че ако не се спре приватизацията на НИТИ-Казанлък, процедурата ще приключи с един може би известен победител — „Арсенал“-Казанлък.

 

„Случващото се, е обидно за българските работници, българската икономика и интересите на държавата”, изрази категоричната си позиция Драгомир Стойнев. 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;