Десетки бежанци от Сирия, Ирак и Йемен започнаха да премининават през гръцката граница, македонската полиция се е наложило да използва сълзотворен газ, за да прекрати бунта. Полицаите дори направили димна завеса, след като нелегалите се опитали да преминат границата в неутрална зона.

Безпорядките започнали след като, няколко десетки мигранти започнали да чупят оградите , съобщава се и за част от бежанци, които все пак са успели да преминат на територията на Македония.

 

Според подписаното по-рано споразумение, днес Евросъюза върна в Турция над 300 беженци.  А по-голямата част от тях се опитвали да проникнат в ЕС именно през Гърция.

 

 

1

 

 

По същото време, Великобритания съобщава за рекордно-високи разходи за мигрантите. В близките пет години за разполагането на пристигналите се планира да се отделят над 800 милиона долара.

У нас, доброволци успяха да задържат пристигнали от Турция граждани на Афганистан като ги накараха да се върнат обратно.

Доброволците патрулиращи около границите ни, извършили гражданския арест заявиха, че ежедневно в страната проникват стотици нелегални, заради които, според тях се увеличава нивото на престъпността. Предвид задълбочаването на мигрантската криза и напливът на нелагални мигранти, доброволни отряди от патриоти се организат в патрули около границата за да пресичат опитите за нелегално проникване в страната ни.

 

 

Българска редакция  News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;