Основна грешка на Барак Обама на поста президент на САЩ е необмислеността на плана за развитие на Либия след свалянето на Муамар Кадафи. За това заяви самия Барак Обама в ефира на  Fox News, пише агенция  Bloomberg.

 

29

 

» Възможно е, грешката да е отсъствието на план, какво да се прави на следващия ден след свалянето на Кадафи»,- заяви американския президент, наричайки правилно вмешателството на Вашингтон в либийския конфликт.

 

Обама сподели още кай ден смята за най-добър и кой за най-лош от президенстския си мандат. Наий-положителни емоции той изпитал след подписването на закона за здравеопазване, а отрицателни- деня на убийствата на 20 деца в училище в Кънектикът.

Отговаряйки на въпрос, за най-голямата си заслуга за САЩ, Барак Обама каза: » Спасяването на икономиката от Великата депресия»

 

През декември миналата година държавния секретар Джон Кери заяви, че Вашингтон е направил грешка в Либия.

» Америка не можа в пълна степен да способства установяването на легитимно правителство след военната намеса»,- заяви Кери и добави, че САЩ подкрепя новото правителство в Либия, което се готви да сформира » либийски елити от двете страни разчитайки на стабилизация на ситуацията в страната и намаляване на напрежението»

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;