Лидерът на новоучредената партия ДОСТ Лютфи Местан заяви в предаването «12+3», че партията му ще има ключова роля за реформите, тя няма да остане в изолация, а ще се превърне в желан партньор за всяка политическа сила.

 

Той заяви още, че политиката не бива да се пречупва през въпроса за етноса и добави, че съучредители в новата му партия са 215 етнически българи. Затова внушенията, че ДОСТ е протурска партия не сработват, обясни още Местан.

 

«Нямаме никаква илюзия, че ще работим във враждебна политическа среда, защото учредяването на ДОСТ засяга много сериозни интереси .- и геополитически, и икономически, корпоративни и олигархични интереси. Няма как да бъдем оставени на мира при толкова сериозни интереси, които засягамe. Поемеме смело това предизвикателство, освен натовска, освен европейска, ние ще бъдем откровена антиолигархична партия на България».

 

Местан обясни още, че е информирал премиера Борисов за предстоящата си среща с премиера на Турция Ахмет Давутоглу още преди заминаването си. Лидерът на ДОСТ изрази становището, че Българи има исторически комплекс спрямо Турция, който трябва да се преодолее, защото Турция е отворена за стратегическо партньорство със страната ни, която трябва да изработи специална стратегия за това партньорство и да го осъществи.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;