Прекалено сме слаби — разединени и с промити мозъци, бедни, болни, необразовани и незнаещи, малко на брой, незаинтересовани, дребнави и алчни — просто не е възможно да се противопоставим на волята на огромното Зло, Ердоган.

 

България днес е държава в състояние на свободно падане и отгоре на това сме абсолютно сами — обект и функция на геополитиката — с отредено място на буфер на границата между Азия и Европа, между Исляма и Християнството, между минало и настояще.

 

Всъщност, минало нямаме — отричаме го и така се лишаваме от идентичност (подобно е било положението и при падането ни под турско робство).

 

Инстинктът ни за самосъхранение е почти унищожен, без имунна система.

 

Атлантическите и европейски ценности и солидарност не съществуват или поне не и за нас.

 

Лесно се отрекохме от най-естествения ни и близък, доказан съюзник, брат, другар…сами сме, в устата на вълка.

 

Лесно е да се направи анализ, защо регистрацията на ДОСТ не е най-лошият вариант.

 

Вярно, изглежда странно, но това би имало евентуално една фундаментална и стратегическа последица, както и няколко тактически.

 

Регистрацията би означавало пряко признание на колониалното ни положение, на липсата на суверенитет, на нашата безпомощност и обреченост.

 

Всеки опит за официална съпротива би довел до тежки последици.

 

Много тежки!

 

Борисов разбира това прекрасно.

 

Може да е извратено, но ако партията бъде регистрирана, то ще е сигнал, че Доган е в «играта» и това е добрата новина, макар и конюнктурна.

 

Освен че конкурент и промяна на статуквото не са изгодни на фактическия, главен феодал на България, Доган приема предателството и еманципирането на Местан лично.

 

Доган безспорно е подмолен, конспиративен и опасен съперник.

 

Той има сила и познание да маргинализира бъдещата местанова/ердоганова партия законно, с всичките красоти на евентулни незаконни похвати (заплахи, масово купуване на гласове и дори елиминации), плюс лоялността на локалните и старите депесари…

 

Естествено, има и друг вариант — регистрацията на ДОСТ да не е в дневния ред и в интерес на Белия Дом, точно заради Ердоган.

 

И в двата варианта ние нямаме думата, защото на никой не му дреме за българския народ — древният и изчезващ народ.

 

Затова аз лично предпочитам третия вариант.

Руслан Илиев

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;