300 военни ще попълнят охраната ни по границата, съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на тактическо учение «Ответен удар“ на полигона Ново село край Сливен. 

 

Министърът на отбраната Николай Ненчев допъли, че решението за военни части по границата на страната е взето днес, военните ще бъдат изпратени в сряда. 

 

Многонационалното тактическо учение се провежда с цел сертифициране на Моторизирана пехотна батальонна група от 38-и механизиран батальон в Стара Загора.

 

От 11 до 21 април в учението ще участват 740 военнослужещи, 35 военни въоръжените сили на САЩ, с 190 единици бойна и специална техника.

 

Военните от САЩ са от Първи батальон на 64-ти бронетанков полк на Трета пехотна дивизия на силите на САЩ в Европа.

 

Темата на учението е «Действие на механизирана батальонна група като противодесантен резерв». Вече е проведена предварителна 60-дневна подготовка. Комисия от командването на сухопътхните войски и силите на САЩ в Европа ще извършват оценяването.

 

На откриването на съвместното учение присъстваха министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и военният министър Николай Ненчев.

 

След откриването последва демонстрации и показ на въоръжение и техника.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;