Професор от университета в град Тюбинген в областта на науката за земята и антропометрическа география Райнер Ротфус

(Rainer Rothfuß), заемащ ръководна длъжност в » Международното общество по човешките права» (IGFM), беше уволнен след оказан натиск от страна на немски политици, заради интервю за информационна агенция News Front.

 


 

» Съгласих се да дам интервю за  News Front, защото смятам, че конфликта в Украйна, може да прерасне в много голям конфликт от световна величина. И не бих искал да ме обвинят, че например не искам да коментирам определени теми и не използвам възможности за разрешаване на конфликта»- обяснява Райнер Ротфус

 

 

 

» В интервюто разкрих механизмите на зараждане на образа на врага в този конфликт. И също така много внимателно разгледах ролята на НАТО и Запада»,- добавя професора.

 

 

 

« Също така говорих за нарушенията на човешките права в Украйна, който започнаха по време на правителството под ръкодството на Порошенко, за които ние с отдела на международната организация по човешките права искахме да разкажем пред обществеността. Но до нашите средства за масова информация това така и не стигна»,- съобщи Ротфус.

 

 

» Най-удивителното беше, че 3 часа след публикацията на интервюто ми в  News Front започнаха да постъпват първите заплахи от страна на на депутата от Европарламента Михаел Халер от партията на Христианско-демократичния съюз ( ХДС), който заплаши, че IGFM може да започне да търси друг кръг меценати, ако това е новия курс»- отбелязва уволнения професор.

 

 

Демокрацията и свободата на словото просто процъфтявят- без коментар.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;