Демократи за силна България (ДСБ) поискаха оставката на министъра на транспорта Ивайло Московски след скандала с подкупите в Държавна автомобилна инспекция.

 

ДСБ счита, че Московски трябва да понесе политическата си отговорност, защото схемата в ДАИ е отдавна съществуваща, а никой не е реагирал подобаващо. Московски е сложил подписа си под назначението на шефа на фирмата Цветелин Цветанов, заяви днес Радан Кънев:

 

Той каза още: «Разполагаме с данни за изключително висок корупционен потенциал при издаването на тези разрешения, както и за факта, че разрешения за управление на транспортни фирми се издават практически и единствено и само на членове на две партии – ГЕРБ и Движението за права и свободи, което всъщност разкрива ясна схема за придобиване на пряко партийно влияние не само върху структурите на държавната администрация, но и върху ключови частни бизнеси, тоест това е моделът за партийно овладяване на бизнеса. Държавната автомобилна инспекция не е изолиран случай. Едно и също нещо се случва в ДАИ, в Държавен фонд «Земеделие», в държавните предприятия за управление на горите, в огромна степен в Агенция «Пътна инфраструктура».

Тагове: ; ; ; ; ;