Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън удари дъното на популярността след разкритията за управлявания от баща му офшорен фонд на Бахамските острови, предаде Франс прес.

 

Едва 34 % от запитаните граждани на страната имат положително отношение към премиера. Негативизъм към премиера проявяват 58 % от британците, посочиха днес данните от социологическо проучване.

 

Данните демонстрират най-ниското равнище на популярност на премиера Камерън от юли 2013 г.

 

Допитването до общественото мнение е реализирано малко след разкриването на «Панамските документи» в неделя, в които присъства и инвестиционният фонд на покойния баща на Камерън — Иън Камерън.

 

Премиерът на Великобритания Камерън за първи път от началото на сканадала призна след поредица от увъртация снощи в интервю по телевизията, че до 2010 г. е притежавал акции във фонда на баща си.

 

Дъното на одобрението на премиера Камерън стана факт два месеца и половина преди референдума за британското членство в ЕС, който ще е на 23 юни.

 

В същото време над 100 000 британци подписаха онлайн петиция на сайта на британския парламент, в което настояват да се спре правителствената кампания за раздаване на брошури, призоваващи гражданите да гласуват за оставането на Великобритания в ЕС, съобщи ТАСС. Петицията трябва да бъде разгледана от депутатите от британския парламент, според законодателството на Великобритания.

Тагове: ; ; ; ; ;