След обявяването на официалните резултати Холандия смята да обсъди въпроса с ЕС и Украйна.

След огласяване на официалните резултати от референдума холандското правителство ще започне консултации с парламента, а също и с партньорите в ЕС и с правителството на Украйна, за да намери приемливо решение за всички страни. Това се казва в официалното заявление на правителството на Холандия.

 

 

9

 

 

» Правителството ще оцени резултатите и ще се съветва с парламента. След това холандското правителство ще говори с партньорите от ЕС и с правителството на Украйна. Този процес изисква определено време, за да се намери такова решение, което да бъде приемливо за всички страни»,- се казва в заявлението.

 

 

Холандското правителство отбеляза, че официалните резултати ще бъдат обявени на 12 април, но по предварителните, е ясно, че по-голямата част е против ратифкацията на Съглашението за асоциация.

 

 

» Във вторник, 12 април, ще станат известни окончателните резултати, но е очевидно, че процеса на ратификацията не може да бъде просто продължен, все едно нищо не се е случило», — се казва в официалното заявление.

 

 

По-рано премиерът на Холандия Марк Рюте, съобщи, че след такива резултати от референдума в сряда 6 април, Амстердам не може да продължи процеца на ратификация на съглашението за асоциация на Украйна и ЕС.

 

Съгласно предварителните резултати от референдума в Холандия по ратифицирането на съглашението за асоциация между ЕС и Украйна над 60% са гласували против.

Кадри от финала на референдума в сряда 6 април и радостта от победата на тези над 60% може да видите тук


 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;