Холандския референдум приключи. На въпроса » За или против ратификацията на Споразумението за асоциация на Украйна и ЕС»- категиричения и ясен отговор: 64% ПРОТИВ.

 

По данните на екзит-пол 64 % от гласувалите са против, при избирателна активност над 32 % .

Избирателния съвет на Холандия ще оповести окончателите резултати на 12 април, и въпреки че, проведения в сряда 6 април референдум има консултативен характер, тоест не е задължаващ, премерът на Холандия заяви, че най-вероятно правителството ще преразгледа договора.

 

Все пак референдума показва мнението на по-голямата част от обществото, и волята на народа трябва да бъде уважавана от политиците. Поне от тези, които носят отговорност пред страната и гражданите си. Колкото и старомодно да звучи днес, достойното поведение, е най-силното преимущество за всеки истински държавник и политик. Жалкото е, че не всички разбират това, и категоричен пример е Петро Порошенко.

 

28

 

64 % е показателен вот, че лицемерието и пропагандата не могат да убедят хората, когато нещо е очевидно неправилно.

Разбира се, заради големи политически интереси или игри, на по-късен етап, може да се изманипулират нещата, но тук главното е — гласът на хората.

Холандците се възползваха от демократичното си право да упражнят правото си на глас, тоест да бъдат попитани за мнение, когато въпросът касае тяхната страна и техните интереси. 64 % от холанците гласуваха против, и този вот не е срещу украинците, които бяха превърнати в опитни зайчета за да повярват в лъжлива демокрация и изпитаха ужаса на гражданска война, изкуствено създадена под кодовото име «евроинтеграция», дълго и внимателно разработван проект на САЩ ( световно известна тайна).

 

 

 

Какво се случи с Украйна? 

 

 

 

39

 

 

Всяка война започва с лъжа— добре известна истина за човечеството.

Украйна беше подлъгана да повярва в острата си нужда да поеме курса към Европа, и не защото европейците не могат да си представят Европа без украинците, а защото Украйна се намира най-близо до Русия.

За това и САЩ измислиха да използват психологически трик и пуснаха в ход проекта по отглеждане на русофобия- тоест пречката за голямата европейска мечта да се казва Русия.

След това беше създаден самия Европейски Съюз, като престижен проект и много страни бяха искрено радостни да станат членове, което също беше част от плана.

Едва сега, след толкова време, тези някого радостни страни-членки, започнаха да разбират, че също са инструмент в нечии ръце, а политикта, която се нарича единна европейска, съвсем не отговаря на техните интереси.

Мигрантската криза и терористичните атентати оголиха тази истина.

Европейските държави започнаха да разбират, че се намират в капан и започнаха да задават въпроси. На които стана все по-трудно да се дават отговори. Хората започнаха да виждат явните несъответствия между думите и действията на властта.

А както знаем народът на всяка страна е коректив, и ако народите започват да протестират, значи нещо не е наред.

Всички  помним масовите протести разтърсили редица европейски държави, които продължават и до днес. Едва ли е случайност, нали така?

А и едва ли Великобритания просто си капризничи, обявайки, че сякаш вече не й се иска да продължава с членството в ЕС?

И такива мнения, вече набират доста сила и популярност и в други държави.

А Украйна иска, много иска да стане част от голямото европейско семейство на фона на разпадащия се ЕС? Не, украинския народ живее още в шоково състояние от преживения ужас на войната, а следователно в такова ссъстояние, е по-лесен за манипулиране ( с което са запознати тези, които извършиха държавния преврат в Украйна и сложиха на върха на страната свой екип, именно екип, защото легитимното уж управление, не може да бъде наречено политическо- не е политическо да убиваш собствените си деца, организирайки мобилизация, не е политическо да оставиш гладни безпомощните пенсионери, докато се къпеш в долари и щоколад, не е политическо да не виждаш страданието на народа си и да издевателстваш…не е човешко даже).

 

 

40

 

 

А украинския народ има нужда от помощ, от вяра, че някога ще успее да възстанови страната си и да бъде достоен, щастлив и благоденстващ, но едва ли това може да направи ЕС, и едва ли това може да се случи докато страната се управлява от Порошенко. Именно за това холандците гласуваха против асоциацията…на някакво подсъзнателно ниво хората усещат истината.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;