Турските хакери от групата  Aslan Neferler Tim извършиха няколко кибер атаки по сайтовете на Генералния щаб, министерствата на енергетиката, селското стопанство и правосъдието на Армения, съобщава турското издание  Sabah.

 

 

62

 

 

 

 

 

» Атаката на редица правителствени и министерски сайтове на Армения е била извършена от турската група  Aslan Neferler Tim с цел подкрепа към Азербайджан заради растящото напрежение в отношенията с Армения»- отбелязва турския вестник.

61

 

Изданието съобщава също, че в направено заявление от турските хакери, се говори за продължаване на кибер атаките към Армения.

След рязкото изостряне на ситуацията в Нагорни Карабах на 2 април, Азербайджан започна настъпателни  бойни действия с използването на авиация и артилерия. От арменска страна последва ответна контрареакция, след което последваха обвинения един към друг между Баку и Ереван за изострянето на конфликта в Нагорни Карабах.

Артак Бегларян, прес-секретар на правителството на Нагорни Карабах потвърди за прекратяване на огъня от 2 страни в 12:00 местно време.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;