Продължаващия военен конфликт в източна Украйна, не само обезкърви някого процъфтяващия регион, но и изправи част от жителите на ръба на оцеляването. За това съобщава доклада на ООН публикуван от Всемирната продоволствена програма.

В разпространения документ се говори, че такова положение е възникло във връзка с продължаващата 2 години гражданска война, която носи глад на 300 хиляди души изпитващи остър недостиг на продукти от първа необходимост и храна, живеещи в крайна бедност.

 

 

 

33

 

Но явно това не е толкова важно за Петро Порошенко, който по пътя на евроинтеграцията успя да съсипе страната си до неузнаваемост, но гордо заяви, че е сплотил американския народ с борбата си за демокрация.

 

Заради отсъствие на държавна политика в Украйна, голяма част от хората са попаднали в безизходица и са оставени на произвола на съдбата, на ръба на оцеляването, а стремежът на хуманитарните организации да помогне на тези хора среща трудности заради липсата на държавна поддръжка и воденето на каквато й да било отчетност.

 

Продоволственият институт на ООН  съобщава, че в 1 половина на 2016 година ще предоставя ежемесечно помощ на 270 хиляди украински граждани от най-засегнатите слоеве на населението.

 

Джанкарло Стопони, представител на ООН  в Украйна по тези въпроси, се обърна към властите на Украйна за организирането на свободен достъп  за гражданите, които заради глада са на границата на оцеляването.

 

» Въпреки продължаването на конфликта, ние сме длъжни да направим всичко за да помогнем на тези хора»- заяви представителя на ООН.

 

 

34

 

 

Необезпокоен от бедственото положение на страната си, остава шоколодовия бос стремящ се с всички сили в ЕС, не виждащ страданията и проблемите на Украйна и украинския народ.

В съответсвие с изводите на международната организация , особено остра необходимост от продукти има сред населението на Луганска бласт, и по всички линии на фронта.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;