Барак Обама трябва да върне Нобеловата награда за мир, заяви от страниците на  National Interest Бари Бличман.

За периода на президентството си администрацията на президента на САЩ не е направила нищо за намяляване на заплахата от ядрена война, пише авторът на публикацията.

 

 

През 2009 година Обама заяви, че трябва да се създаде свят, не изискващ поддържането на сигурността с помощта на ядрено оръжие. Именно благодарение на това си обещание американския президент получи Нобеловата награда за мир тогава, а така звучеше част от изявлението на Нобеловия комитет по темата:

 

«Нобеловият комитет придава специално значение на визията на Обама и на усилията, които той полага за установяването на един свят без ядрени оръжия»

 

18

 

 

 

Както отбелязва Бари Бличман, Обама пропусна множество възможности по реализирането на въпросното обещание. Обама не е съкратил нито арсенала, нито резервите на ядрените бойни глави.

Това не първият такъв призив с искане за връщането на Нобеловата награда за мир, заради циничното и безцеремонно поведение на американското висше ръководство, което става все по-очевидно за световната общественост, въпреки милиардите долари вложени в американска пропаганда.

 

След успехите на Русия във военно-въздушната операция в Сирия, и решителните действия и усилия на руския президент Владимир Путин в борбата със световния тероризъм, все повече призиви се появиха за връчване на Нобеловата награда за мир на руския президент.

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;