Политическият живот на англичаните напомня щафетата, която Сити-то и Уол-стрийт водят в продължение на много десетилетия.

 

За какво става дума?

 

За непрекъснатите обвинения по адрес на Москва. Много са скучни. Нямат фантазия да измислят нещо значимо, а камо ли разтърсващо сетивата.

 

Русия, според британския министър на външните работи Филип Хамънд «игнорира международите правила на играта, нарушава нормите на международното право и е заплаха за света».

 

Това го изрече той в Тбилиси, където долетя, за да подкрепи грузинската власт. Макар съвсем наскоро да твърдеше, че на Великобритания въобще не й е до Източна Европа.

 

А в последно време е като Малкият Мук — бръмчи из всички столици на постсъветските държави.

 

Този човек е възпитаник на Окфорт. Но това не му пречи да лепи етикети, без да има сертификат да ги лепи, пък и етикетите му не отразяват съдържанието на …говеждото, което предлага.

 

Да не би хората в онази далечна островна и мъглива държава да си мислят, че никой не помни как Британската империя се бе разпростряла из целия планетарен глобус?!

 

Или Империята продължава да си мисли, че светът е населен с първобитни племена с листа от тръстика около ханша, които играят около сламени колиби и удрят по тарамбуки?!

 

И все пак, защо този оксфордски възпитаник изведнъж реши да прелита като пощенски гълъб от държава в държава?

 

Много просто — защото американците са заети…с изборите си за държавна ..марионетка. Упс, исках да кажа държавна глава.

 

Да, докато финансовите елити на САЩ са заети с козметичния ремонт на дома си около изборите, мястото на световен …лектор на дебилите, за каквито  вероятно всички те считат останалите народи извън западните си замъци, бе заето от британския Арлекин  в световния цирк.

 

И докато единият близнак се занимаваше с укротяването на опърничавия, разбирай ексцентрика Тръмп, другият близнак пое по дългия път на обучаващ глухите и презрени небритански твари, заедно с цяла кохорта експерти, аналитици, правозащитници, активисти и т.н. от международния демократически…зверилник.

 

Разбира се, че това се прави за някакви дивиденти.

 

Разбира се, че НЕ се прави в името на народите, на демокрацията, на свободата или на …идеи от рода на тези на майка Тереза или на Махатма Ганди…

 

На мъгливия Остров нищо не се прави ей така — за благото на човечеството. Всичко е пресметнато. Всичко е с цел печалба.

 

Коя е главната тема при визитите?

 

Русия.

 

Заплахата Русия.

 

Ако някой от вас се сети поне за една държава в този скапан свят, която доброволно да е влязла в състава на Великобритания, веднага изпратете едно съобщение, че …не се сещам за такава.

 

Т.е. търси се такъв народ, племе или група хора, може и от рода на хор, театрален състав или т.н, ако няма цели държави, които доброволно да са отдали независимостта си на британската корона.

 

Ако настоящата британска политика действително е решила да игнорира логическата реалност, а продължава да си живее в паралелния свят на американските поръчения, готови сме да им припомним на този етап само за един техен…високопоставен партиец, така да се каже.

 

Признавам си, много съм гадна, имайки предвид кой точно ще спомена след малко.

 

Имам предвид Едуард Хит и за сторените от него нелицеприятни за която и да е държава… дела. По време на управлението си същият този високопоставен британец, който се кълне, че така положително ще реформира Британия, че на света ума ще му зайде, но в последствие не направи нищо, а направиха на Британия — цяла поредица от терористични атентати и т.н., та, същият този високопоставен британец Хит впоследствие се оказа…педофил.

 

Премиер педофил, само си представете….

 

Разследват го в Хемпшир, Джърси, графство Кент, графство  Уилтшир, Глостършир, по цялата  долина на Темза и по цял Лондон …Направо ми идва да кажа «Въййй», макар думата да липсва в региона, в който съм родена, но затова пък е толкова…жизнеописателна и дори жизненапоителна.

 

Жалко, че не се сетих да тоя Хит, когато самият величав Камерън беше на гости на другият величав …човек на планетата — имам предвид Негово величество Бойко Борисов — вторият крал-Слънце…след Онзи френски Луи.

 

Докато Бойко разказваше на Камерън колко папи го галили по облата глава, щях да припомня за британския премиер-педофил…
Не за друго, ами беше дошъл нещо деликатно уж да ни инспектира, а всъщност да изпълни «Рапорт даден» пред събратята си от Америка…

 

Затова, когато британец ми каже Добър ден, винаги поглеждам на изток, да видя дали слънцето е изгряло или…се е показала Луната.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;