Едновременно с ареста в Италия на алжиреца Джамаледин Уали по обвинения за изготвянето на фалшиви документи за парижските и брюкселски терористи, в Неапол беше арестуван още един агент за когото медиите пропуснаха да съобщят.

 

Задържаният е 46 годишен гражданин от Ирак на име Азиз Ахсан определен от полицията като посредник в установяването на връзки между ИДИЛ и италианската мафия: неаполитанската » Комора», сицилианската «Коза Ностра» и » Ндрагентой» от Калабрия. Сътрудничеството на терористичния хегемон от Близкия Изток с италианската мафия, е свързано с трафик на хероин от Афганистан, който се контролира от ИДИЛ започвайки от септември 2014 година.  Очевидно е, че на криминалния пазар на Евросъюза освен високоликвидните бежанци, трафика на оръжие и наркотици също са високодохоносни занимания за ИДИЛ.

 

 

 

63

 

 

В потвърждение на последното предположение свидетелства балканския произход на оръжията, които са използвани в последните 4 терористични атентата в Европа:

 

Шарли Ебдо 7 януари 2015, Хипермаркет в Париж 9 януари 2015, Черния петък 13 в Париж 13/11/15 и 22 март в Брюксел.

 

 

 

Шест от оръдията на джихадиста  Амеди Кулибали са  от изоставен арсенал на от територията на бивша Югославия. Огнестрелните оръжия от терористичните атентати в Париж от миналия ноември са произведени в завода » Кревна Заства», Сърбия. Освен това всички тези оръжия имат един доставчик- някой си Клод Армант, френски гражданин, който купува оръжията ( обикновено с изтекъл срок за техническа годност) през интернет чрез словашки посредници, след това ги ремонтира в оръжейното си ателие в Люксембург ( комуна Румеланж) и ги продава на нелегалния пазар в ЕС през фирмата Seth Outdoors, под вида на защитно снарежение и оборудване за пейнтбол.

 

 

9

 

 

Информация за това беше публикувана още през януари от хърватския ежеседмичник «Свободная Далмация», но в полезрението на френското правосъдие тайния дилър попада през януари 2015, според резултатите от разследването на Интерпол по атентата на Шарли Ебдо. Въпреки това, след обвиненията в Лил през септември парижския съд спира делото, въпреки намесата на министъра на вътрешните работи на Франция Бернар Казньов и Секретната Служба за защита на Франция. Както се оказва Клод Армант, бил не само таен агент на полицията и митницата, но и стар член на DPS – Служба Защита и Сигурност » Национален фронт» от самото й създаване през 1984 година.

По странно стечение на обстоятелствата един от тримата парижски съдии, Лоранс Льо Верт се оказва племеник на единия от учредителите на  DPS Жерар Льо  Верт, който бил и пряк началник на Армант.

Силата на административния натиск ни кара да се замислим за реалните мащаби на фигурата на Клод Армант.

 

 

10

 

Известно е, че военната си служба започва като парашутист в Чуждестранния легион през 1982, след това участва в различни войни: Конго, Ангола, Хърватия. През първата половина на 90-те години продава оръжие в Хърватия под ръководството на френските тайни служби, в края на 2000 фигурира в трибунала по нарушаване на ембаргото срещу Иран. След сръбско-хърватската война името на Клод Армант се губи, но други френски легионери са уличени в незаконна търговия с оръжие от бивша Югославия. И въпреки всичко това, ареста на група дилъри с партия от 54 автомата Калашников и 350 кг взривсни вещества  през 2007 , се отклонява от съда.

Във връзка с терористичния атентат в Париж на 9 януари 2015 съществува още един важен детайл, осветяващ внедряването на терористи в редовете на френските служби за сигурност и полиция. Амеди Кулибали имал информатор в окръгът  Fort de Rosny-sous-Bois, където се намира и обекта на атентата — въпросния хипермаркет. Агент на терористите се оказала адютантка на оперативното разузнаване Емануела К, която се намирала в романтични отношения с близкия съратник на джихадиста Амели Кулибали- Амар Рамдани, който се е намирал в хипермакета до щурмането от службите. Влюбените били задържани седмица след атентатите. Парадокса в ситуацията се състои в това, че именно в този окръг на Париж се намира логистичния център на френското разузнаване: главния офис и всички технически служби.

 

 

Днес нелегално оръжие може да се купи в 9 от 18 комуни в Брюксел. Мащабът на нелегалния трафик на оръжие от териториите на Югославия отдавна е излязъл извън пределите на европейски страни с меко законодателство, където притежанието на огнестрелно оръжие се регламентира единствено с документ за притежание.

 

 
Заигравките на някой държави с всяващата страх и ужас терористична организация » Ислямска държава», всъщност е доста обмислен план за създаването на трафик през Европа на наркотици и оръжия ( е разбира се, има си и психопати-любители, готови да се самовзривят в името на Аллах, но за тези които дърпат конците, това е само плюс за повишаване на напрежението и страха сред хората).

 

 

След всичко изложено до тук, никой не може да си представи, че едни от най-известните и силни служби за сигурност в Европа, за които се носят легенди и снимат филми, не са разбрали нищо за подготвяните атентати и в Париж, и в Брюксел- следва логичния въпрос: тогава за кого работят?

 

 

 

Българска редакция  News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;