Дмитрий Песков: Да се търси «ръката на Москва» в референдума за асоциация между Украйна и ЕС е несериозно

Дата на публикуване: 06 04 2016, 13:59


Консултативния референдум в Холандия относно Споразумението за асоциация между ЕС и Украйна- е вътрешна работа на Холандия. Тенденцията да се търси във всичко, и по този въпрос «ръката на Москва», може да предизвика само усмивка,- съобщи прес-секретарят на Кремъл Дмитрий Песков.

 

33

 

Отговаряйки на въпроса, как ще реагира Москва в случай на отрицателено решение по референдума, и как се отнася към заявленията, че «ръката на Москва» е направила всичко за да бъде отрицателен резултата от гласуването, Дмитрий Песков заяви, че се отнася с огорчение към такива думи.

 

» Тенденцията да се търси » ръката на Москва» на всякъде и във всичко, може да предизвика само усмивка, но с леко огорчение.

Ние действително наблюдаваме развитието на ситуацията като цяло в Европа, и разбира се, следим новините за резултатите от провеждането на този референдум, който знаем че носи препоръчителен характер. При всички положения, това си е решение на Холандия, и ние не смятаме за възможно да препоръчваме нещо. Русия никога не си позволявала подобно поведение»- заяви Дмитрий Песков.

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Добавить комментарий