Съветникът на Министерството за национално примирие в Сирия Ахмад Мунир Мухаммад нарече Русия единствената държава успяла да пречупи хода на войната в Сирия.

 

 

5

 

» Ясно е, че е необходимо да се координираме с Русия- единствената страна, която успя да измени ситуацията в Сирийската Арабска Република, страната, която успя от да помогне за преминаването към диалог от времената на страшни кръвопролития.

 

 

Така съветникът изкоментира блокирането от страна на западните страни,  предложения от Русия проект за заявление за средствата за масова информация, с което да призове за осигуряване на представителство на поредния раунд преговори в Женева между страните в сирийския конфликт.

Припомняме, че на 30 септември 2015 година Русия по молба на президента на Сирия Башар Асад, изпрати в страната ВКС на РФ, за нанасяне на точкови авиоудари по обектите на терористичните организации. На 15 март 2016 година, руският президент Владимир Путин нареди извеждане на основните войски от Сирия, обявайки за изпълнени поставените задачи.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;