По данни на военен източник, азербайджански отряд на терористичната групировка » Ислямска държава» с личен състав от 50 до 70 бойци са напуснали сирийския град Рака. Съобщава се, че екстремистите са минали през Турция за Азербайджан за да се воюват в Нагорни Карабах.

 

 

7

 

 

В «столицата» на ИДИЛ заради това се разгоря истински скандал, тъй като джихадистите се отнасят крайно строго към нарушаването на дисциплината, още повече на фона на последните победи от страна на сирийската армия, и такава загуба на жива сила ще се окаже негативна за плановете на групировката.

 

За времето на конфликта в Сирия са загинали около 100 граждани на Азербайджан- или поне такива данни са предоставили на медиите от кавказката страна. В действителност, тази цифра е възможно да е много по-голяма.

 

Припомняме, че в Нагорни Карабах на 2 април 2016 година започнаха ожесточени боеве, с използването на артилерия, танкове и авиация след като Азербайджан нападна Армения.

Президентите на Армения и Азербайджан се обявиха  за примирие и прекратяване на военните действия. Официален Евреван и Баку са се договорили за сключването на примирие, но по данни на различни източници военните действия продължават.

По данни на ООН от подновяването на конфликта на 2 април, до сега са загинали 33 души, над 200 са получили ранения.

Изпращането на бойци от «Ислямска Държава» за да се бият на страната на Азербайджан, за много експерти е ясен знак за съдействието на Турция в продължаването на конфликта.

 

Очаквайте подробности по темата.

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;