В Холандия ще се състои референдум относно политическа и икономическа асоциация между Украйна и ЕС. Според социологическо проучване на Sputnik, 33% от жителите са против асоциацията.

 

По данните на запитването на агенция  Sputnik.Мнения, една трета от жителите на Холандия не подкрепят политическа и икономическа асоциация между Украйна и ЕС. Данните са получени в резултат на социологическо проучване, проведено от излседователската компания  Populus за информационна агенция Sputnik.

 

12

 

В Холандия на 6 април 2016 гопдина ще се състои референдум относно политическата и икономическа асоциация между Украйна и ЕС, която е необходима стъпка за пълното стъпване в Европейския Съюз. Според данните от запитването, всеки трети жител на Холандия- 33 %, или 3,5 милиона от населението са против асоциацията на Украйна и ЕС. Относително висок е и процентът на тези, които се отнасят неутрално, или нямат мнение по въпроса- 28 % и 20 % съответно. Процентът на тези, които подкрепят асоциацията съставя едва 20 % от общото мнение на холандците.

 

 

Жителите на Европа и по-рано са изявявали желание за провеждане на аналогични референдуми в държавите си. На въпроса

» подкрепяте ли или не подкрепяте политическата и икономическа асоциация между Украйна и ЕС, по-голямата част от италианците  (66 %), германци (63%) и французи ( 63% ) , са отгворили, че искат да решат въпроса за асоциация с други страни в хода на всенароден референдум.

 

Припомняме, че утре 6 април, в Холандия ще се проведе референдум за асоциацията на Украйна и ЕС.

Очаквайте подробности по темата.

 

 

Българска редакция News Front.

 

 

Тагове: ; ; ; ;