В интервю за телевизия Fox News във вторник, скандалният президент на Украйна Петро Порошенко, не изневери на стила си и отново удиви публиката с поредно невероятно изказване, а именно че «Украйна с борбата си за свобода и демокрация е сплотила американския народ»

 

 

31

 

След като журналистът от Fox News се поинтересува от мението на украинския лидер по темата за президенстките избори в САЩ, вместо отговор Порошенко започна разсъжденията си за «украинската криза».

 

Порошенко патосно заяви, че има абсолютно доверие в избора на американците и смята, че САЩ трябва да осъзнават ролята си на » световен лидер», определяйки като «уникална» подкрепата, която Вашингтон оказвал на Украйна.

 

» Смятам, че сега украинския въпрос, нашата борба за свобода и демокрация обединяват американския народ, било то демократи или республиканци»- уверено заяви Порошенко, за да зарадва американските си ментори.

По-рано, верен на стила си, Порошенко заяви в друго интервю за същата американска телевизия, че руските власти мечтаят да възстановят Съветския Съюз, а за това им е необходима Украйна, преизпълвайки всички американски очаквания за насзначаването си.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;