Западните страни продължават с опиите си да използват темата за Втората световна война за медийни атаки срещу Русия, заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров.

 

«Миналата година, независимо от опитите на някои западни страни да занижат значението на московските тържества, успяхме да обезпечим значително международно участие в празнуването на 70-та годишнина от Победата във Втората световна война и да огласим широко темата за Великата Победа като цяло. Но виждаме, че западните информационни кампании срещу Русия продължават, не спират опитите да се използва тематиката на Втората световна война за медийни атаки  срещу нашата страна», — каза той по време на речта си на заседанието на Руския организационен комитет «Победа».

 

Според Лавров, «в тази обстановка разпространяването на обективната информация за решаващия принос на нашата страна за разгрома на нацизма, последователното лансиране на тезата за недопустимостта от пренаписването на значението на Победата остават приоритет без всякакво съмнение в дейността на министерството на външните работи».

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ;