«С нас е цялата арменска диаспора. Получихме многобройни послания от арменските общини от различните страни, нашите съотечественици са готови да ни помогнат, както финансово, така и с човешки ресурси», заяви Арутюнян _министър-председател на непризнатата република Нагорни Карабах по време на среща с доброволци на централния площад на град Степанакерт /столица на Нагорни Карабах/.

 

Той допълни още, че част от доброволците от Нагорни Карабах са тръгнали към фронта, към тях ще се присъединят и нови от Армения и чуждестранната арменска диаспора.

 

Народното събрание на Армения проведе извънредно заседание в Ереван, за да обсъди тежките боеве на карабахско-азербайджанската граница.

 

Парламентът реши Ереван да призове международната общност за въздейства върху Азербайджан, за да спре страната враждебните си действия.  Правителството на Армения заяви готовност да сключи спешно споразумение с Нагорни Карабах във военната област.

 

Иран също следи конфликта и предупреди Армения и Азербайджан, че ще отговори много категорично, ако още веднъж паднат снаряди в неговата гранична територия.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;