Мария Захарова от руското МВнР в неделя даде коментар по изявлението на президента на Украйна Петро Порошенко по повод журналистическия материал от американското издание „Ню Йорк Таймс», в коeто изявление Порошенко говори за признаци на „хибридна война“.

 

„Остава Киев да поиска „Ню Йорк Таймс“ да бъде включен в някакъв санкционен списък. Най-добре американски. Може би вече са направили такъв?“, написа Захарова в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

 

Припомняме, че президентът на Украйна Порошенко в събота заяви, че срещу страната му  се води „хибридна война“, „включително чрез разпространение на информация, която дискредитира украинската държава“.

 

В статията на американското издание се казва, че украинските власти не са успели да се справят с корупцията. Материалът призовава спонсорите на Киев да замразят кредитирането, докато обстановката в страната не се промени.

 

„Вероятно Порошенко е решил, че продължаващата корупция е цената, която трябва да се плати, за да има минимално пространство за маневри“, пише американското издание.

 

„На президента, премиера и парламента трябва да им се даде да разберат,  че МВФ и донорите, включително САЩ, няма да продължат да наливат пари в корумпираното блато, ако правителството не сформира демократичната власти, за която украинците настояваха в протестите си“.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;