Международното летище в Брюксел Завентем в неделя отваря врати отново почти две седмици след терористичните атентати от 22 март. Но работата му ще се възобнови достатъчно бавно, защото пълноценното възстановяване на залата за полети, където бяха осъществени двата взрива, ще изисква поне 9 месеца до една година работа.

 

«Летището ще работи със занижена работоспособност. Затова можем да предложим ограничен брой рейсове от аерогара Брюксел и към летище Брюксел», — съобщи администрацията на летището.

 

Отбелязано е, че болшинството рейсове в близко време ще се изпълняват от алтернативни летища. Става дума за летищата в Лиеж, Антверпен, Париж, Амстердам, Франкфурт, Дюселдорф и Цюрих.

 

В първия ден от работата си летището в Брюксел ще може да обслужи само три полета, които ще изпълни водещата белгийска компания «Брюкселски авиолинии» за португалския град Фару, както и за Италия, а и Атина.

 

Администрацията на летището подчертава, че пътниците следва да се адаптират към новите обстоятелства и условията, в рамките на които ще работи летището.

 

«Моля, обърнете внимание, че службата за съпровождане на непълнолетни и домашни животни на този етап няма да работи», — се казва в съобщението.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ;