Президентът на Русия Владимир Путин е дълбоко обезпокоен от съобщенията за възобновяване на бойните действия на фронтовата линия в Нагорни Карабах, заяви в събота пред журналисти прес-секретарят на държавния глава Дмитрий Песков.

 

» Президента Путин призовава страните в конфликта към незабавно прекратяване на огъня и проявяване на сдържаност»,- подчерта Дмитрий Песков.

 

29

 

Руският лидер е изразил съжаление, че ситуацията отново е стигнала до въоръжено противостояние.

В последно време, както по линията на тристранните усилия ( Русия, Армения, Азербайджан), така и по линия на междунаросни усилия ( Минската група на ОССЕ по Нагорни Карабах, представяща Русия, Франция и САЩ), бяха преприети редица енергични усилия, насочени към регулирането на конфликта, коментира Дмитрий Песков.

 

В събота Армения и Азербайджан заявиха за изостряне на ситуацията в зоната на карабахския конфликт. Министерството на отбраната на Азербайджан заяви за обстрели от страна на ВС на Армения, при което военното министерство на Армения, съобщи за «настъпателни действия» от азербайджанска страна. Прес-секретарят на министъра на отбраната на Армения Арцрун Ованесян заяви за загуби от двете страни.

Очаквайте подробности по темата.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;