Коментирайки информацията за задържането в Турция на предполагаемия убиец на руския пилот на Су-24, прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков заяви, че би искал да получи данни за същността на обвинението и трактовката на това престъпление.

 

«Трябва да притежаваме необходимата информация по обвинението, защо са го задържали и какво ще му се вмени като вина, каква трактовка ще даде турската прокуратура на убийството, което е извършил. На този етап това не ни е известно», — каза Песков пред журналисти.

 

«Само съдът може да го определи да виновен. В дадения случай става дума за това, че този човек сам призна за злодеянието си, по отношение на останалото не се наемам да правя никакви заключения, защото би било неправилно», — добави той.

 

Песков изрази убеденост, че виновните за гибелта на руския пилот ще понесат наказанието си. Той заяви още, че от страна на Турция не е имало дори намек за признаване на вината за сваления самолет.

 

Източник от турската полиция по-рано съобщи, че Алпарслан Челик, по-рано признал, че е убил руския пилот Олег Пешков, действително е задържан в Измир. Според турските медии, той е бил задържан със свои приятели след връщането им от Сирия, където е воювал срещу правителствените войски. От задържаните са иззети автомат Калашников, два пистолета и голямо количество боеприпаси.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;