Правителството е одобрило колосалния разход от три милиарда лева за ново оръжие, най-вече – за изтребители.

 

Българският данъкоплатец, неговите деца и внуци ще платят за едно идиотско и безотговорно решение.

 

Тези ангажименти бяха поети пред НАТО в Уелс напълно задкулисно и без парламентарен мандат от Росен Плевнелиев и от назначеното от него служебно правителство.

 

Случи се, след като Ненчев и компания по най-нагъл начин изнудиха общественото мнение, че видите ли, щели сме да дадем защитата на небето си на ишлеме, ако ей сега не се бръкнем за самолети.

 

Няма съмнение, че ще купим изтребители втора ръка, и така опосканият ни държавен бюджет ще стане спонсор на военнопромишления комплекс на САЩ.

 

От какво се лишава българският народ заради слугинажа на Плевнелиев, Ненчев и Митов?

 

Само за сравнение — това е 30 пъти повече от годишния бюджет за култура, то е почти колкото бюджета на Здравната каса и е съпоставимо с парите за образование за 2016-а.

 

Това са коледните и великденските бонуси на българските пенсионери за 30 години напред.

 

Милиарди за изтребители има, но 20 милиона няма за майките, докато нацията се топи.

 

Разходът освен огромен е и напълно неоправдан.

 

Единствената реална опасност за България и за Европа идва от ислямския терор, който удря не по въздуха, а в метрото, на стадиона, на летището, на гарата, на площада – там трябва да се засилва сигурността.

 

Решението на българското правителство е заробващо и позорно, то не отговаря на националния интерес и един ден някой ще носи тежка отговорност пред българския данъкоплатец.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;