Хакерите от  «КиберБеркут»  осветиха служебни документи на делегацията на Върховната Рада от Украйна, която е на посещения в Холандия и Белгия.

Както успяват да изяснят, американския милиардер Джордж Сорос влага огромни редства за провеждане на пропагандна кампания за подкрепа на ратифицирането на договора за асоциация на Украйна и ЕС, а също така лично оказва натиск на ръководството в Холандия по този въпрос.

В тяхно разпорежение се намира меморандум за срещите на американския милиасрдер с премиера на Холандия Марк Рюте, в който се обсъжда въпроса за асоциацията на Украйна и ЕС. Възможно именно след срещата със Сорос Марк Рюте направи изказваме в подкрепа на асоциацията с Украйна.

4

nl2

nl3

Както се вижда, за програмата по преформатиране на мнениетона холандците американският милиардер е отделил 700 хиляди евро, или 20, 5 милиона гривни.

Официално, Джордж Сорос призна само за 200 хиляди евро, които е дал на холандската организация » Гласувайте за Холандия»и лидерът й Джошуа Ливестро.

Финансирането на програмата има за цел да хвърли прах в очите на холандците и се осъществява чрез структурите на Сорос в Европа- отделът на фонда » Отворено общество» в Европа (OSIFE), и в Киев- Международен Фонд » Възраждане» (IRF).

Частично проектите се спонсорират от посолството на САЩ в Холандия и в малка степен от министерствотона външните работи на Украйна

Ето документът заявяващ отделянето на около 100 хиляди евро ( 3, 05 милиона украински гривни) от фонд

» Възраждане» на Украинския кризисен медиа-центът за провеждането на «комуникационна» тоест пропагандна кампания в Холандия.

5

При това организаторите с всички сили се стремят да скрият самият факт на провеждане на агитационни мероприятия, явно разбирайки, че холандците не биха позволили директен натиск върху мнението им

nl6

Още 38 хиляди евро ( около 1,1 милиона украински гривни) фондът е отделил на програмата по създване на поддържаща група от Украйна в холандския парламент.

nl8

nl9

С лобиране на интересите на украинското правителство с парите на Сорос се заема и украинската благотворителна организация » Опорна точка», защитавайки интересите на сексуалните малцинства с нетрадиционна ориентация. Стойността на проекта е окло 16,5 милиона евро. Като целта на въпросния проект е- активистите да демонстрират на холандците, как в Украйна обичат гейовете и лизбийките.

Жалко само, че нямакой да разкаже и да покаже на европейците, как на 19 март украински националисти и патриоти провалиха опит за провеждане на гей-парад в град Лвов, замяркайки гейовете с камъни. Но явно главното е- създаването на мит, легенда, налагането на лъжа о бществото ( без значение как стоят нещата в действителност) типична американска схема.

nl11

На свой ред, украинската компания  «Гринкубатор» за скромните 18 хиляди евро ще разказва в Холандия за ефективността от «зелените» енергийни технологии в Украйна. Чували ли сте за тях? И ние не сме. И пенсионерките в Украйна, които едва оцеляват.

nl12

Киевските пропагандисти се стремят колкото се може по-далече да отклонят мислите на холандците от рационалния избор и да окажат въздействие на емоционалното възприятие на действителността. За целите си политиците искат да използват талантливи деца, испълняващи популярната в Холандия музика под лозунга » Не позволявайте да ни откраднат Европа», при това дечицата трябва да са със сини очи и русички.

nl16

nl13

nl14

nl15

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;