В настоящия момент турската артилерия е дислоцирана на приграничната територия със Сирия. Турските власти смятат да продължат обстрелите, ако въоръжените формирования на кюрдите пресекат линията между градовете Джараблус и Аазаз.

 

 

 

55

 

 

Турция внимателно следи за придвижване на Кюрдските сили за самоотбрана на север и е готова да възобнови артилерийски обстрели по позициите им в случай, че кюрдските въоръжени формирования преминат линията между градовете Джараблус и Ааза, съобщава турското издание  Hurriyet.

 

По данни на военен източник на изданието, сирийските сили за самоотбрана се готвят да освободят завзетия от терористичната организация » Ислямска държава» град Мюнбич, който се намира на 40 километра от приграничния с Турция град Джараблус.

 

Както стана известно по-рано САЩ планират да прогонят ИДИЛ от територията между турската граница и град Мюнбич и да разположат там формирования на сирийски кюрди. Изтребители на ВВС на САЩ нанасят въздушни удари по позициите на ИДИЛ в покрайнините на Мюнбич.

 

 

Турската армия няма да нахлува в Сирия, ако кюрдските формирования стигнат на линията  Джараблус-Аазаз, но турската артилерия дислоцирана на приграничната територия, ще започне интензивен огън по позициите на сирийските кюрди, твърди военния източник.

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;