Министерството на отбраната на Русия на сайта си публикува уникални кадри от унищожаването на обекти на Ислямска държава в района на Палмира в Сирия.

 

На видео се вижда ликвидирането на бронирана техника от противотанкова управляема ракета чрез ударен въртолет МИ-28H в района на Палмира. Показани са авиоударите на ВКС на Русия по сградата на терористите в северо-източната част на града, удар по авто-склад с резервни части,  по склад с боеприпаси в същия район, а също унищожаването на още един склад с боеприпаси на екстремистите в района на населеното място Бир-ел-Джаваед.

 

По-рано началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на Русия генерал-лейтенант Сергей Рудской сподели, че от 7 до 27 март руската авиация е изпълнила в района на Палмира около 500 бойни полета.

Командването на сирийската армия в неделя официално съобщи за освобождаването на Палмира от ИД с подкрепата на руската авиация и ВКС. Древните развалини на Палмира са един от шестте обекти от Световното наследство на ЮНЕСКО в Сирия, градът беше под контрола на ИД от средата на май 2015 година.

 

В понеделник началникът на Генералния щаб на ВС на Русия генералът от армията Валерий Герасимов съобщи, че Министерството на отбраната в близките дни ще прехвърли в Сирия сапьори и роботи за разминиране на освободената от терористите територия, той призова към работата да се присъединят и други държави. Първите отряди руски сапьори вече пристигнаха в Сирия.

Петя Паликрушева

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;