Турските гранични служители за последните четири месеца няколко пъти са откривали огън на поразяване по бежанци, които се опитали да пресекат границата от страната на Сирия. С такава информация излезе британското издание The Times позовавайки се на информация от Сирийския цент за мониторинг по правата на човека, който се намира в Лондон.

 

 

56

 

 

По данни на организацията, само за този промеждутък от време са били убити 16 мигранта, в това число три деца, като от Сирийския център в Лондон отбелязват, че числото на загиналите на границата с Турция може да се окаже по-голямо.

 

Източник ( един от контрабандистите, който се занимава с прехвърлянето на бежанци) разказа  пред британските журналисти, че жителите на Сирия, които пресичат турската граница, рискуват или да бъдат хванати или да бъдат убити.

 

» Тези убити мигранти отново поставят под съмнение сключеното преди 11 дни назад миграционно споразумение с ЕС»- пише авторът на статията.

 

 

Припомняме, че лидерите на ЕС одобриха споразумението с Турция по мигрантския въпрос. Всички мигранти пристигащи на територията на ЕС след 20 март 2016, след извършване на индивидуална оценка на ситуацията им подлежат на депортация в Турция, при случай на отказ за убежище от европейските власти.

Фактически бежанците ще започнат да се връщат в Турция от 4 април, а за «безценната» си помощ Турция ще получи от ЕС още 3 милиарда евро за приема на бежанците през текущата седмица.

Но ако Турция приема бежанци, за което получава финансиране, а след това просто ги убива, излиза че страните членки плащат за боеприпаси и патрони на турската армия и гранична полиция, или как?

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;