Транснационалният институт в Холандия публикува доклад за влиянието на Споразумението за асоциация с ЕС  върху икономиката на Украйна. За това съобщи в страницата си в  Facebook политологът Владимир Корнилов с препратка към оригиналния източник на доклада и кратко описание на съдържанието.

 

 

 

» Зоната за свободна търговия с ЕС ще повлече след себе си деиндустрализация на Украйна. Основния удар- ще е по малкия бизнес 67.8 % от заетите. Захват на селскостопанска земя от аграрни ккорпорации. Ръст на безработицат, снижаване на социалните стандарти, отлив на работна сила зад граница. Възможен социален взрив»- пише политологът

 

 

6

 

 

 

7

 

8

 

 

 

 

 

Ако някой до сега не е разбрал, защо в Брюксел изпитват панически страх от резултатите на холандския референдум по Украйна, в днешния брой на вестник е NRC.next- нагледно обяснение. Всичко е изложено съвсем достъпно, смятам…» добавя Корнилов.

 

5

 

Референдумът за утвърждаване на Споразумението за асоциация на Украйна и Европейския Съюз ще се състои в Холандия на 6 април 2016 година. На него ще бъде изнесен въпросът: « За или против ратифицирането на Споразумението за асоциация на Европейския Съюз и Украйна? «Холандия е единствената държава член на Евросъюза, която не е ратифицирала договора от 394 страници за асоциацията на Украйна и ЕС.

 

 

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;