В столицата на Черна Гора Подгорица се проведе съвместна прес-конференция на партия » Нова сръбска демокрация» и движението » Не на войната- не на НАТО».

Милутин Джуканович и Гойко Раичевич, представители на двете организации, обявиха резултатите от кампанията за набиране на подписи за провеждането на референдум относно въпроса за встъпване в НАТО.

 

 

 

46

 

 

На пресконференцията обявиха, че са събрани 7511 подписа, а това е повече от сериозен показател за 600 хилядната страна.

 

При което, както отбеляза Милутин Джуканович, при събирането  на подписите за референдума около 95 % от гражданите, са изразявали позиция, че не желаят Черна Гора да встъпи в агресивния Северноатлантически алианс.

 

 

Събраните резултати от подписката са предадени на » Нова сръбска демокрация», която на тази явно изрзазена народна воля ще се бори за провеждането на референдум.

 

Припомняме, че в края на миналата година НАТО отправи официална покана към Черна Гора за встъпване в алианса. Въпреки масовите граждански протести, има опасност страната да бъде въвлечена в агресивния военен блок  против волята на народа, именно за това повдигането на темата за референдум има огромно значение за страната и за битката на Балканите среюу НАТО.

 

 

 

 

 

Българка редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;