На 29 март 2016 година в Бургас се проведе мащабен протест срещу антируската правителствена и президентска политика.

 

 

Събитието е продължение на акцията от миналата година на същата дата и се организира от Българска Инвестиционно Строителна Асоциация ( БИСА) с подкрепата на будни граждани от южното Черноморие, предприемачи, ресторантьори, хотелиери, брокери, представители на туроператорския бизнес, строители, собственици на агенции за недвижими имоти.

 

12

Акцията премина под наслов » Протест срещу действията на българското правителство и президента Плевнелиев по отношение на Русия».  Традиционно се проведе и автопоход, в който се включиха над 300 автомобила украсени символично с български и руски знамена и спряха движението по автомагистрала Тракия в отсечката Бургас- Ветрен за повече от час.

 

 

 

 

 

 

 

«БИСА застава твърдо срещу антируската политика, водена от отделни представители на висшата държавна администрация в България. От името на всички членове на БИСА изразяваме нашето

безпокойство относно опитите за прогонване на руските туристи и инвеститори от страната ни.»

«Плевнелиев и Борисов, спрете да работите за чужди интереси, а помислете за тия, които са ви избрали. След като сте толкова «силни и смели» да плюете Русия, вашите гласоподаватели очакват да доведете 3 милиона американци да почиват в България и 300 хиляди американци — да си купят имоти. Като не можете, НИЕ, гласоподавателите, очакваме вашите оставки.» 

 

Следващата неделя протестът ще продължи.

 

 

 

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;