Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че не разглежда разполагането на военните бази на Русия на територията на страната си като окупация. По думите на сирийският президент, присъствието на руските военни е дружествен жест, насочен към подкрепата на стабилността и сигурността в Сирийската Арабска Република.

 

4

 

 

» С Русия имаме отношения, които са на повече от шест десетилетия, изградени на доверие и ясност… От друга страна, Русия сега в политиката си се опира на принципи, ние също се опираме на принципи. За това, когато в Сирия се появяват руски военни бази, това не е окупация, а, напротив, усилване на дружбата и връзките ни, подсилване на стабилността и сигурността. И ние искаме точно това»,- казва сирийския президент.

 

 

 

Руските военнослужещи продължават да бъдат в Сирия за оказване на съдействие в борбата срещу терористите от » Ислямска държава» и за поддържането на режима на примирие. По-рано основната част на контингента беше изтеглена от страната по нареждане на прзидента на Руската Федерация Владимир Путин.

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;