Най-малко  50 човека от работещите на аерогарата в белгийската столица  Брюксел симпатизирали на Ислямска държава, съобщи профсъюзът на полицейската охрана на летището. 

 

Това заяви пред журналисти председателят на синдиката на полицаите в «Завентем» Венсан Жил.

 

«Сред персонала, който товари багажите, явно има много хора, които по време на атентатите в Париж са аплодирали събитията. Наши колеги са станали свидетели на това.  

Най-малко 50 симпатизанти на Ислямска държава все още работят на терминала и имат пропуски за достъп. Това са главно работници в багажното, чистачи и магазинери».

 

Профсъюзът на полицията предупреди, че преди атентатите на летището там са влизали мъже, които се престрували на туристи, разузнавали слабите места в охраната. При проверката, се оказало, че някои от тях са с досиета, дори е установено, че са пътували до Сирия. За жалост, според полицейската охрана,  сигналите, които те своевременно били подали, са били пренебрегнати от службите за сигурност.

 

Полицаите заплашват със стачка, ако не се инвестира в повече персонал и мерки за сигурност на международното летище в Брюксел, което продължава да е затворено за неопределено време.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;