Украйна в робството на САЩ: не ужасен край, а ужас без край

Фактите си остават факти: САЩ продължават да използват ресурсите на Украйна, възпитавайки украинското общество по техните антируски канони.
Вашингтон даже не се опитва да скрие факта, че Украйна се явява тяхна покорна и готова на всичко колония. Сами някога били доминион на Британската Империя, а значи и потомци на колонизатори, САЩ точно знаят как да завоюват и присъединяват нови земи, които после да превърнат в свои колонии. Днес това се прави по други правила, насилствени мерки се прилагат само в краен случай и съвсем не са нужни.

 

 

27

 

 

 

 

Украйна управлявана от Петро Порошенко, на практика под ръководството на американския посланик Джефри Пайет, повече не е самостоятелна държава, сегашното правитетелство на Украйна- е тотален  политически банкрут. За това говори в интервюто си за списание  Bloomberg украинския олигарх Дмитрий Фирташ, който отбеляза превръщането на Украйна в «бойно поле» и унищожаването на икономическия и политическия й потенциал от САЩ.

 

 

 

 

Тъмните дела, с които се занимаваха по време на държавния преврат активистите и поддръжниците на «евромайдана», отдавна са известни на всички. Наричайки действията си » революция на достойнството», изпускайки един момент, че това, което се е случило има отноешние единствено към унищожението на достойнството. По- правилно би било всички тези действия на тези хора да се нарекат- продажба на Родината.

 

 

 

 

 

19

Нека видим мнението на директора на Института за съвременно държавно развитие , политологът Дмитрий Солонников.

 

 

 

 

 

Седативен сценарий

 

 

Политологът отбелязва, че вариантите за понататъшния живот на Украйна са достатъчно много и по кой от тях ще се развива съдбата й, никой не е в състояние да каже.

 

 

» За сега върви седативен сценарий, при който няма ужасен край, а ужас без край. Украйна дълго още ще бъде държана в състояния на минимален живот на границата с кома, без да изключват животоподдържащите системи, но и без да дават възможност за възстановяване на организма и връщане към полноценния живот».

 

 

Подчертавайки, че ситуацията с покровителството на Украйна може да се проточи достатъчно дълго Солонников подчертава, че всичко зависи от дълготърпението на украинския народ, и киевските политически сили и бизнесмени.

 

 

 

«Не е ясно, ще издържат ли такъв живот и ще могат ли да се смирят с това»,- разсъждава експерта.  Изявлението на Дмитрий Фирташ — е един от първите сигнали в дадената ситуация и доказва, че не всички са готови да бъдат в състояние на безконечно очакване на нещо, или да се намират в състояние на зеленчуци. За САЩ въпроса се развива крайно позитивно. Когато говорим за бъдещето на Украйна, различните хора, го виждат по различен начин.

 

 

Фактите си остават факти. САЩ продължават да използват ресурсите на Украйна. Валутните запаси са изтощени, властите са предоставили възможност за пълна приватизация от американски компании. Стойността на активите е снижена многократно.

Киев- е активен поддръжник на американската антируска политика в Източна Европа, конкуренция в тази посока може да прави само Полша.

 

 

 

 

» Подобно състояние напълно устройва Вашингтон, за това те имат интерес да го поддържат максимално дълго,- обяснява политолога- Страданията на украинския народ и крахът на украинския бизнес, не вълнуват американските власти ни най-малко.

 

 

САЩ възпитават украинското общество в антируски дух.

 

От септември 2015 по указание на кмета на Киев Владимир Кличко, в украинската столица са открити безплатни курсове по английски език достъпни за всички граждани няколко пъти в седмицата в сградите на държавната администрация. И няма нищо удивително, че освен непосредствено лингвистическата част, на курсовете се провежда и политическа и информационна пропаганда в антируски дух.

 

Президентът на САЩ  Барак Обама фактически открито призна ролята на САЩ в държавния преврат, извършен февруари 2014 година.

 

В интервю за CNN американския президент невинно споделя: «Ние бяхме посредник при прехода и смяната на властта в Украйна»

 

 

 

Посланникът на САЩ Джефри Пайет посети Закарпатието, когато на украинските му колеги Порошенко, Яценюк и Гройсман не им беше до това.

В правителството на страната работи поканена американка Наталия Яреско. Чужденци, включително издирвания в Грузия екс-президент Саакашвили, управляват цели региони.

Правителството умолява Запада и ЕС да изкупат промишлеността, предприятията, земята, разрешават добиването на шистов газ.

Ръководството на ЦРУ често гостува в Киев за да дава задачи и указания на спец службите. На територията на Украйна офицери на НАТО  и чуждестранни наемници тренират и воюват заедно с украинската армия.

Всичко това може да се изброява до безкрайност, всички данни са потвърдени и документирани  от различни средства за масова информация.

 

Пропуснатата Украйна

По думите на Дмитрий Солонников, Украйна попада под влиянието на САЩ, заради това, че Русия около 25 години не забелязва това, което се случва в Украйна, станала второстепенна зона на интереси.

» Сега когато тя ( Украйна) се намира под пълния контреол и управление на външните сили от САЩ, жънем тези плодове и разбираме, че сме изгубили връзка с нея»

 

 
Сегашните процеси в Украйна, както отбелязва експертът, не са позитивни и за Европа, но благодарение на движението и въздействието върху политиката на самата Европа от страна на САЩ, за ЕС всичко е приемливо и логично.

 

 

 

« Киев беше нужен на Европа като стабилен, приграничен партньор, а не като полуразпаднала се държава, но Стария Свят е много по-слаб от САЩ, за да противодейства на случващото се по волята на Вашингтон».

 

Българска редакция News Front.

Коментари:

Зареждане ...